Tips til et mere sikkert hjem

Desværre har indbrudstyve efterhånden fået nogle rigtig gode vilkår for at lave indbrud i Danmark, og vi er derfor et af de lande i Europa, der oplever allerflest indbrud hvert år, når man måler efter indbyggertal. Vi danskeres generelle velstand kombineret med dårlig sikring af hjemmet og en rigtig lav opklaringsprocent fra politiet gør Danmark til et af de foretrukne lande for professionelle indbrudstyve. Det er en kedelig tendens, som desværre ikke bliver prioriteret meget højere oppe i systemet. Til gengæld kan du som privatperson selv gøre noget, for at dit hjem bliver sikret bedre mod indbrud. Til at hjælpe dig lidt på vej, har jeg her lavet en kort oversigt, der kan guide dig til, hvordan du sikrer dit hjem og dermed sænker risikoen for indbrud.

 

Låse på døre og vinduer

Generelt siger eksperterne, at de steder, der er mest udsatte i et hjem, er bagdøre, terrassedøre og større vinduer placeret de steder på huset, hvor der er lav ”sigtbarhed” udefra. Mange har en stærk lås på hoveddøren, men hvad hjælper det, når det er det gamle stuevindue, som tyven vil ind af? Første råd er derfor at gå igennem huset, tænk som en tyv, og vurdér, hvilke steder der er mest udsatte. Vær derefter sikker på, at disse steder er ordentligt sikrede med gode låse, der ikke er nemme at brække op.

 

Når du er hjemmefra

Du har sikkert lagt mærke til, at der altid kommer ekstra fokus på indbrud omkring juletid. Det skyldes selvfølgelig, at der her sker ekstramange indbrud, fordi folk er rejst hjemmefra i flere dage af gangen og/eller har hjemmet fyldt med splinternye værdier. Når du rejser hjemmfra i flere dage af gangen, kan det derfor være en god ide at snakke med naboerne. I kan eventuelt hjælpe hinanden indbyrdes med ting som at få hjemmet til ikke at se ubeboet ud osv.

 

I dagligdagen

Uden for højtiderne sker de fleste indbrud midt på dagen. Det er selvfølgelig, fordi det er her, du er på arbejde, og indbrudstyven har ”arbejdsro”. På dette tidspunkt, og på alle andre tidspunkter, er den mest effektive løsning at sætte et overvågningssystem op. Det er bevist at have den højeste, præventive effekt mod indbrud og andre uvelkomne besøg, og det er derfor den oplagte løsning. Du kan læse mere om overvågning samt få tips og tricks til, hvordan du kommer i gang, ved at besøge Dkkamera.dk.