Hjælp med at bevare en grøn planet

Der er i løbet af de sidste år blevet lagt et kæmpe pres på miljøet og naturen på grund af os mennesker. Derfor er det også os, der bliver nødt til at ændre vores adfærd, så vi kan bevare vores grønne jord. Det er ikke store ting, der skal til, før at du er med til at bevare den skønne jord. Faktisk gør du utrolig meget ved bare at spare på forbruget og tænke over dit affald.

Spar på forbruget

Når der bliver sagt spar på forbruget, er det i forbindelse med mange ting. Først og fremmest betyder det spar på el, varm og vand. Sluk lyset, når det ikke er nødvendigt at have tændt. Find et alternativ til at se tv. Sluk håndvasken imens du børster tænder. Det er sådanne småting, der skal til, og det vil både komme naturen og dig selv til gode, du kan nemlig spare dig selv for nogle penge ved at gøre dette.

For det andet betyder spar på forbruget, at du skal spare på dit madforbrug. Handel ikke flere vare end du ved, at du får brugt. Undgå så vidt muligt madspild, da det simpelthen er fråseri. Madproduktion er en af de mest forurenende kilder, og denne kan formindske bare ved, at du tænker over dit indkøb og forbrug.

Vær fornuftig med affaldet

Affaldssortering er vejen frem. På den måde sørger du nemlig for, at affaldet kommer de rigtige steder hen, og alt der kan genbruges bliver genbrugt. Lad også være med at smide dit affald i naturen, da det tager den utrolig lang tid at nedbryde det, alt efter hvilken type affald det er. Du kommer til en skraldespand før eller senere, så mon ikke du kan gå med dit skrald i hånden et par ekstra meter.

Støt organisationer

Som individ føler du måske ikke, at du har den største stemme i forbindelse med at stoppe f.eks. fældningen af regnskoven eller udryddelse af truede dyrearter. Heldigvis kan din stemme komme frem igennem en organisation, som har magten til at kunne gøre noget i disse situationer. Det du skal gøre er at støtte dem i deres kamp og donere til dem. Jo flere penge de får, jo mere magt bliver de tildelt, og jo flere midler har de at gøre med.

Før du vælger at donere til en organisation, bør du være sikker på, at denne er reel nok, og faktisk bruger pengene til det, som de lover dig. En organisation du trygt kan støtte og give dine penge til, er Verdensskove. De gør alt, hvad de kan for at beskytte og bevare alle verdens skove. Ved at bevare skovene bevarer de også det dyre-, menneske- og planteliv der huser her. Du kan læse meget mere om deres arbejde, firma, produkter mm. på deres blog http://dk-bevarregnskoven.dk/.