En ølbryggers bekendelser

Jeg har for en rum tid siden købt et bryganlæg. Et mindre et til husbehov, der kan rumme 25 liter af de gyldne dråber, når de er færdige. Der er også mulighed for at sætte sit eget fingeraftryk på det hele. En signatur på sit bryg, om du vil. For mig er det også det at kunne eksperimentere med smage – noter af blomster, frugt og lakrids – der gør det. Det er øl, du ikke finder andre steder. Unikke dråber, som jeg nyder sammen med venner og familie. Og det er en hobby, der ikke er som noget andet.

En blid opstart

Jeg lagde forsigtigt ud, det indrømmer jeg. Jeg startede med et enkelt bryganlæg og færdige kasser med ingredienser fra https://www.hjemmebryggeren.dk/. Derefter har det taget fart. Nu har jeg flere, så jeg kan lave forskellige bryg ad gangen. Og jeg blander det hele selv. Jeg handler det samme sted, for her kan jeg finde alt inden for verdenen af humle og malt. Der er alle typer gær, og når jeg selv sætter det sammen, så får jeg nogle rigtig spændende typer øl ud af det. Det er fascinerende at smage dem alle, og jeg skriver alt ned, så de bedste kan blive genskabt.

Nu finder jeg på

En snert af kirsebær eller chokolade, det er ikke ualmindeligt for mig længere. Det er mere end bare øl, for mig er det en slags skaberkunst. Jeg hygger mig rigtig meget med at tænke på nye drikke, og dem omkring mig ser altid frem til at prøvesmage det hele. Jeg synes også, det er sjovt at kunne servere noget nyt og anderledes for dem med jævne mellemrum, ligesom det er rart, når de beder om en klassiker fra mit sortiment. Der er nemlig de øl, der altid skal brygges til både jul og påske, nu hvor jeg kan.