Derfor skal du drikke mere af denne te

Der findes mange gode grunde til, hvorfor du skal begynde at drikke meget mere af den fantastiske rooibos te. Der er nemlig mange fordele ved den røde drik. Først og fremmest er det vigtig at fastslå, hvor lækker en drik, rooibos te er. En sådan kop te er helt perfekt til de kolde og mørke efterårs- og vinterdage, hvor du nyder varmen under tæppet med en god bog. Både duften og smagen af teen samt den karakteristiske farve på netop rooibos teen, er med til at sætte den helt rigtige stemning – men det er naturligvis ikke grund nok til, at du bør drikke meget mere af te brygget på denne dejlige plante. 

Netop rooibos te har nemlig et helt særligt indhold af vigtige og sunde vitaminer og mineraler, der er med til at holde dig sund. Teen har for det første et rigtig stort indhold af antioxidanter, men der er også et rimelig stort indhold af C-vitamin samt jern og calsium. Sammensætningen i denne særlige te er altså helt enestående og giver dig et naturligt sundhedsboost ved hver eneste kop. Er du gravid og lider du af søvnproblemer, behøver du heller ikke at holde dig tilbage, da rooibos te er koffeinfri.     

Rooibos-planten blev allerførst fundet tilbage i 1770’erne i Sydafrika af et folk, der hed Khoiknoi-folket. Siden har sydafrikanerne brugt den fine plante til madlavningen. Eksempelvis kan man bruge den til marinader eller som krydderi i diverse bagninger. Det var i virkeligheden først i starten af det 20. århundrede, at planten for alvor blev brugt til at producere rooibos te, som vi kender den i dag, og det skyldes en særlig fermentering af plantens blade, at teen har den helt specielle røde farve. 

Har du ikke allerede mindst et par varianter af den dejlige rooibos te i din samling af teblandinger, bør du hurtigst muligt finde et par gode af slagsen.